Forfatterskab

“Skal I ikke snart have nogen børn?”

– 9 år, 1 spontan abort, 1 graviditet uden for livmoderen, 9 fertilitets­behandlinger

Jeg har ofte følt, at der stod “infertil og dermed trist og uduelig” i panden på mig, når jeg fumlende gav mig til enten at svare på eller tale uden om spørgsmålet: “Skal I ikke snart have nogle børn?”

At prøve at få børn og derefter være i et mangeårigt fertilitetsforløb var for mig en følelsesmæssig rutsjebanetur, der stod på fra 2009 til 2018. Med følelsen af ensomhed, uvished og uretfærdighed på bunden – og håb, glæde og fightervilje på toppen. Samtidig kæmpede min krop for at følge med til det hele.

Gennem forløbet savnede jeg at høre om andre, der var igennem noget af det samme. Men på det tidspunkt var der meget lidt offentlig fokus på fertilitetsbehandling – og derudover var min kæreste Thor og jeg heller ikke selv gode til at dele noget om vores oplevelser og var på den måde med til at bidrage til tabuiseringen af emnet. Midt i inseminationer og IVF-forsøg, havde vi ellers virkelig brug for at høre andres erfaringer. For at hive brudstykker af håb, gode råd eller afklaring ud af deres fortællinger. Og for at føle, at vi ikke var de eneste i verden, der ikke bare poppede børn ud.

Derfor udgav jeg i 2022 bogen ”Skal I ikke snart have nogen børn?” – en personlig fortælling, jeg har skrevet i samarbejde med Thor, så bogen giver både kvindens og mandens perspektiv på hormonsprøjterne, sædprøverne, æg-udtagningerne, uvisheden, de grimme følelser, de glade følelser og behovet for en plan B. Vi har ingen facitlister, for alle fertilitetsforløb er forskellige. Men vi fortæller ærligt om, hvad der virkede for os, så vi kunne overleve et mangeårigt fertilitetsforløb som mennesker og som par.

Bogen indeholder også en række fakta om medicin og behandlinger og afsluttes med interviews med to rådgivere fra Landsforeningen for Ufrivilligt Barnløse (der i dag har skiftet navn til Patientforeningen Fertilitet og Tab) – Helene Cagara Bækgaard, jordemoder og psykoterapeut MPF og Lise Holck, cand.pæd.psych og lektor i psykologi. De giver deres bud på, hvilke tanker der er vigtige at gøre sig før og under et fertilitetsbehandlingsforløb og kommer også ind på de særlige overvejelser, der kan gøre sig gældende, hvis man er solomor eller et lesbisk par i behandling.

“Kirsten Marie brænder for det, hun laver, og som forfatter har hun både det store overblik og sans for detaljen. Hun er utrolig velskrivende, passioneret og åben igennem hele processen – og er kort sagt meget inspirerende at arbejde sammen med.”

–Mette Egerod, redaktør på Forlaget Sort Kat

Køb bogen online

Bogen kan købes hos din lokale boghandler (som altid kan bestille den hjem, hvis de ikke lige har den på lager) eller online via de direkte links nedenfor.

Lyt til bogen som lydbog

Bogen er også udkommet som lydbog. Levende indlæst af Louise Marie Cornelius og Jesper Platz. Skal I ikke snart have nogen børn? kan findes der, hvor du normalt finder dine lydbøger:

Skal I ikke snart have nogen børn?

Titel: Skal I ikke snart have nogen børn?
Forfatter: Kirsten Marie Juel Jensen
Udgivelsesdato: 24-02-2022
ISBN13: 9788793816190
Forlag: Forlaget Sort Kat


Book mig til et foredrag

Jeg holder gerne webinarer og foredrag om ufrivillig barnløshed og det at være i et fertilitetsforløb, baseret på mine egne erfaringer og alt det jeg har lært i forbindelse med bogen. Du kan sende en forespørgsel her, så vender jeg tilbage til dig.